Пустинско трчање и пустински маратони. Опрема, совети и водичи за обука.

Како да тренирате за настан за издржливост во пустината

Ако тренирате за настан за издржливост во пустината, шансите се дека сте потрошиле многу време планирајќи за секоја евентуалност: што ќе носиш, што ќе јадете, колку долго ќе трае секоја нога од вашето трчање, и така натаму. Сите овие работи се важни, но кога се натпреварувате…

1 Коментар

Список на пустински маратони & Календар

Пустинските трки и маратоните претставуваат врвен предизвик за тркачите кои се соочуваат со непријателски средини и екстремни еколошки услови. Најпознатата пустинска трка е несомнено Маратонот Дес Саблс во пустината Сахара во Мароко., но денес е можно да се учествува во пустинска трка во неколку земји наоколу…

0 Коментари

Премин Атакама – Трка во пустината Атакама

Преминот Атакама (Чиле), е 7 ден, 250 км / 155 милја самоподдржана пешачка трка која се наоѓа во пустината Атакама, најсувата пустина во светот лоцирана на север од Чиле. Почнувајќи од 3,300 метри / 10,500 стапки над морското ниво, курсот ги води натпреварувачите низ кањони и долини (вклучувајќи…

0 Коментари

Одење во пустината: Искуство и придобивки

Одењето во пустина не е лесна задача, ниту физички ниту психички. Нозете ви тонат во песокот и, иако само што се раздени, сонцето е посилно од кога било, а топлината неподнослива. Монотонијата на пејзажот, заслепувачката светлина што те опкружува и смиреноста…

0 Коментари

Пустината трча низ целиот свет

Marathons des Sables во пустината Сахара достигна легендарен статус бидејќи се смета за најтешката трка со пешаци на Земјата, но има многу пустински трки и настани што се одржуваат ширум светот секоја година. Од Америка до Австралија, подолу можете да најдете листа на предизвикувачки маратони…

1 Коментар

Крај на содржината

Нема повеќе страници за вчитување