среден Исток

Сендбординг и авантури во пустински дини на Блискиот Исток.

Dubai’s Mysk Moon Retreat launch in October 2022

Лансирањето на Mysk Moon Retreat во Дубаи во октомври 2022

Повлекување на Муск Месечината, the prominent destination for hands-on glamping and desert adventures amidst the dunes of Mleiha and Al Faya… Read More

Сендбординг во Кувајт

Much of the country of Kuwait is covered by the Arabian desert and while it does not have as many… Read More

Дашт-е Лут, најжешката пустина на светот

The hottest desert in the world is Dasht-e Lut, a salt desert located in southeastern Iran, конкретно во Керман,… Read More

Карпестата пустина или Хамада: карактеристики и информации

Пустинскиот пејзаж може да заземе различни аспекти во зависност од преовладувачките процеси на ерозија и таложење. Карпести пустини, also called… Read More

Сендбординг во Јемен

Познат по својата единствена вегетација и диви животни, од кои голем дел не може да се најде никаде на друго место на планетата, Socotra Island… Read More

Сендбординг во Оман

Оман е автентична и прекрасна земја полна со интересни места за посета, and sandboarding can be practiced on the… Read More

Сендбординг во Саудиска Арабија

Со своите златни дини и огромното песочно море, Riyadh's desert in Saudi Arabia is one of the most beautiful sandboarding… Read More

Сендбординг во Иран

Иран е дом на две големи пустини каде може да се практикува сурфање на песок: Дашт-е Кавир, which stretches from the… Read More

Сендбординг во Катар

The Qatar Peninsula in the Persian Gulf is quickly growing into a desert adventures heaven with several incredible dunes for… Read More

Искусете го катарскиот песок по поволна цена до септември

Соопштение за печат на QTNC за итна дистрибуција 7 април 2021 Поглед на хоризонтот на Западниот залив од островот Сафлија во близина на Доха, Qatar.… Read More