Последно ажурирано во ноември 3, 2022

На Светското наследство на УНЕСКО на островот Фрејзер е една од најпопуларните атракции на Квинсленд за љубителите на плажа and it’s no surprise that this incredible location – which is also the largest sand island in the entire world – is also a hotspot for sandboarding and dune sports.

Има различни дини погодни за песок интернат на островот Фрејзер, особено во областите во близина на плажата Орхидеи, Сенди Кејп и Вади Поинт.

Сендбординг во Квинсленд
Сендбординг на островот Фрејзер, Квинсленд

Плажата на орхидеи

Wonderful area with pristine beaches and stunning coastline in Fraser Island. A bit isolated but with great pubs and accommodation options.

Сенди Кејп

Camp in the furthermost tip of Fraser Island with limited access via car. Plenty of vegetation with unique wildlife of loggerheads and green turtles, but sandboarding can be practiced on the dunes.

Веди Поинт

One of the most easily accessible campsites in the island, with a beach for swimming, shop for basic necessities and lots of hiking spots with great views.


Видео: Сендбординг на островот Фрејзер


Песочни плочи за продажба во Австралија

Anubis Sandboard Stand Up
Провери достапност
Anubis Sandboard Stand Up
Провери достапност
Anubis Sandboard Stand Up
Провери достапност
Слика на ставка
Провери достапност
Anubis Sandboard Stand Up
Провери достапност
Слика на ставка
Провери достапност

Австралија Sandboarding карта

Sand-boarding.com

Вашиот број 1 извор на информации за светот на песочните спортови и авантуристичките патувања во пустината. Нашите статии се резултат на опсежно истражување, лично искуство, и споделување на знаење во рамките на глобалната заедница за песок.