Историја на сендбординг - Египќаните скијаат на песок во 1939 година
Скијање на песок во Египет 1939. Непознат автор.

Историја и потекло на Sandboarding

Сендбордингот како што го знаеме се здоби со популарност во раните 2000-ти и денес широко се практикува на многу локации ширум светот, но потеклото на овој спорт може да датираат илјадници години. Не е јасно точно кој прв го измислил пендбордирањето, при што некои тврдат дека луѓето во Стариот Египет би користеле…

0 Коментари

Крај на содржината

Нема повеќе страници за вчитување