Вулкан сурфање во вулканот Пакаја, Гетемала
Вулканобордирање на вулканот Пакаја, Гватемала

Сурфање на вулкани: Сендбординг на вулканот Пакаја во Гватемала

Гетамала е помалку позната дестинација за качување на вулкани во Централна Америка. Падините на вулканот Пакаја всушност станаа погодни за песок по неодамнешните ерупции, од кои последниот е пријавен во 2021. Денес, има многу планинарски тури кои ќе ве одведат на врвот на…

0 Коментари
Вулканот на Серо Негро во Никарагва
Вулканот Серо Негро, Никарагва. Фотографијата е дадена на Бен Турнбул

Сурфање на вулкани: Сендбординг на вулканот Серо Негро во Никарагва

Во Никарагва можете да вежбате пендборд на вулканот Серо Негро во близина на Леон, спорт кој го носи името на Вулкан Бординг или Сурфање со вулкани.

4 Коментари
Вулкан интернат
Вулканот Серо Негро, Никарагва. Фотографијата е дадена на Бен Турнбул

Вулкан интернат: каде и како да сурфате на активни вулкани

Вулкан интернат (исто така и сурфање на вулкани, или Lavaboarding) е екстремен спорт кој се изведува со лизгање по падините на вулканот од неодамнешна ерупција. Тоа е активност слична на песок, но со пресврт: се практикува на активни вулкани на кои неодамнешната ерупција создаде дина од пепел и се зацврсти…

0 Коментари

Крај на содржината

Нема повеќе страници за вчитување