Ski në duna në Algjeri
Ski në rërë në Algjeri. Foto me mirësjellje të Olivier Lepetit.

Sandboarding në Algjeri

Algjeria është shteti më i madh në Afrikë, dhe pjesa më e madhe e territorit të saj është e mbuluar nga shkretëtira e Saharasë. Ka duna të panumërta masive rëre ku mund të praktikohet surfing në rërë, edhe pse në vende disi të largëta të Algjerisë. Ski në rërë pranë Djanet, Algjeria. Foto me mirësjellje të Olivier Lepetit. Dunat e rërës së Algjerisë…

0 Komentet

Dërrasat më të mira të rërës dhe sajë me duna rëre [2022]

Hipja me rërë dhe udhëtimi me sajë në duna paraqesin vështirësi unike që i bëjnë llojet tradicionale të pajisjeve sportive në dërrasë të papërshtatshme për të hipur në rërë. Vetëm kur prodhuesit e dërrasave filluan të përdorin fletë të petëzuar Formica dhe sipërfaqe të tjera të lëmuara për bazamentet e rërës, kalorësit mund të arrinin shpejtësi të larta dhe të kryenin truke të guximshme.…

2 Komentet

Shkretëtira e Saharasë në Mauritani

Përafërsisht tre të katërtat e Mauritanisë është një shkretëtirë ose gjysmë shkretëtirë, me asgjë përveç rërës në pjesën më të madhe të qendrës dhe veriut të vendit. Pllajat e shkretëtirës zbresin gradualisht në drejtim të verilindjes në El Djouf djerrë, ose "Lagjja e zbrazët", një rajon i madh me duna rëre të pafuqishme që bashkohen në…

0 Komentet

Njihuni me Dunën e Madhe të Rërës së Kuqe në shkretëtirën Simpson të Australisë

I njohur më parë si "Nappanerica", duna e rërës Big Red është duna më e madhe dhe më e famshme në shkretëtirën Simpson të Queensland, ndodhet 33 km në perëndim të Birdsville. Zona përfshin mbi 1100 dunat dhe është një parajsë për shoferët jashtë rrugës me 4WD, sandboarders, dhe banorët e shkretëtirës që hyjnë në pjesën e jashtme të Australisë. Pamje e perëndimit të diellit nga Big…

0 Komentet

Sandboarding në Johanesburg

Rajoni pa dalje në det të Gauteng në Afrikën e Jugut nuk ka asnjë dunë bregdetare, por është ende e mundur të praktikosh surfing në rërë në deponitë e minierës Mount Mayhem, ndodhet në Boksburg rreth gjysmë ore me makinë nga Johannesburg dhe vetëm jashtë Benoni. Mount Mayhem Sandboarding. Sandboarding në Mt. Sakatim…

0 Komentet

Hiking në shkretëtirë: Marsh, Veshje dhe Informacion

Një udhëtim hiking në shkretëtirë paraqet shumë sfida logjistike dhe organizative në lidhje me hidratimin, mbrojtje nga rrezet e diellit, dhe ballafaqimi me ndryshimet ekstreme të temperaturës mes ditës dhe natës. Të kesh pajisjet e nevojshme për ecje në shkretëtirë dhe duke ndjekur disa këshilla paraprake do të sigurojë që ecja jote të shkojë sa më mirë që të jetë e mundur. Si…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar