Ecje në shkretëtirë dhe kamping midis dunave të rërës: pajisjet më të mira, pajisje të rekomanduara, këshilla dhe rekomandime mbijetese për aventurat tuaja të ardhshme në shkretëtirë.

Hiking në shkretëtirë: Marsh, Veshje dhe Informacion

Një udhëtim hiking në shkretëtirë paraqet shumë sfida logjistike dhe organizative në lidhje me hidratimin, mbrojtje nga rrezet e diellit, dhe ballafaqimi me ndryshimet ekstreme të temperaturës mes ditës dhe natës. Të kesh pajisjet e nevojshme për ecje në shkretëtirë dhe duke ndjekur disa këshilla paraprake do të sigurojë që ecja jote të shkojë sa më mirë që të jetë e mundur. Si…

0 Komentet
Aktivitetet më të mira në shkretëtirë dhe gjërat për të bërë në shkretëtirë
Aktivitetet më të mira në shkretëtirë dhe gjërat për të bërë në shkretëtirë

8 Aktivitete fantastike që mund të bëni në shkretëtirë

Rrallëherë njerëzit mendojnë për shkretëtirën si një vend rekreativ, që është turp. Ka sporte dhe aktivitete të panumërta që mund të shijoni në shkretëtirë - në fakt, ka disa gjëra që mund t'i bëni vetëm në shkretëtirë dhe ato duhet patjetër…

0 Komentet
Harta e shkretëtirave në SHBA
Harta e katër shkretëtirave kryesore të SHBA

Shkretëtirat e Amerikës së Veriut: Cilat dhe ku janë shkretëtirat kryesore në SHBA

Rreth 30% i territorit të SHBA-së përfshin mjedise shkretëtirë ose gjysmë shkretëtirë, i vendosur kryesisht në zonën jugperëndimore. Ka katër shkretëtira kryesore në SHBA, duke filluar nga kufiri jugor me Meksikën deri në shtetet e Oregon dhe Idaho në veri: shkretëtira Mojave, Sonoran…

2 Komentet

Shkretëtirat më të mëdha të botës

Antarktida është shkretëtira më e madhe në botë. Mund të tingëllojë e habitshme, sepse njerëzit priren të marrin në konsideratë vetëm shkretëtirat e nxehta të mbushura me duna rëre dhe deve, por teknikisht çdo territor me reshje të ulëta klasifikohet si shkretëtirë - duke përfshirë shkretëtirat polare dhe të ftohta. Në fakt, shkretëtirat e Antarktidës dhe Arktikut…

1 Komentoni

Syze dielli për shkretëtirën: mbrojtja më e mirë e syve për kushtet e shkretëtirës

Ekziston një efekt anësor pak i njohur i kalimit të kohës nën diellin e nxehtë të shkretëtirës: mund t'ju djegë sytë nga dielli. po, krejt fjalë për fjalë. Njerëzit që jetojnë në shkretëtirë shpesh përjetojnë këtë fenomen të njohur si "fotokeratiti", që është një dëmtim gradual dhe afatgjatë i kornesë së syve tuaj. Kjo është…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar