Sandboarding në Afrikë

Sandboarding është ende një sport në zhvillim në Afrikë, kështu që ka shumë hapësirë ​​për zbulime personale. E gjera, Fushat e thata të Saharasë dhe shkretëtirat e Namibisë dhe Afrikës së Jugut ofrojnë disa nga sandboarding më të mirë në botë. Këto shkretëtira të mëdha përbëhen nga duna që janë…

0 Komentet
Ski në duna në Algjeri
Ski në rërë në Algjeri. Foto me mirësjellje të Olivier Lepetit.

Çfarë skish mund të përdorni në dunat e rërës?

Gjithnjë e më shumë njerëz po interesohen për ski në rërë, por ky sport i veçantë është ende në fillimet e tij dhe teknologjia që e mbështet atë ende nuk është shumë e avancuar. Shumica e njerëzve që praktikonin ski në dunat e rërës përdorin një palë ski të rregullt me ​​një grusht dylli ranor, edhe pse…

1 Komentoni
Ski në duna rëre në shkretëtirën e Saharasë
Ski në rërë në Sahara. Foto nga Arndem.

Historia vërteton se skiatorët do të bëjnë ski në çdo gjë—veçanërisht në rërë

Mungesa e borës nuk i ngadalëson besimtarët e vërtetë. nga Jeff Blumenfeld. Historia e Skijimit. e martë, prill 6, 2021 Ski në rërë në Sahara. Foto nga Arndem. Dëbora është padiskutim në krye të grumbullit për rrëshqitje. Jo për të marrë të gjithë Poindexter mbi ju, por skitë rrëshqasin lehtësisht falë një shumë të hollë…

0 Komentet

Sandboarding & Sigurimi i Sporteve në Rërë

Imbarkimi me rërë, udhëtim me sajë dhe ski janë të gjitha emocionuese, Aktivitete plot aksion që do ta bëjnë çdo udhëtim në shkretëtirë të paharrueshëm. Por, si me çdo sport ekstrem, mund të ndodhin aksidente, dhe sigurimi juaj i udhëtimit mund të mos mbulojë këto aktivitete të veçanta në paketën e tyre. Nëse planifikoni të shkoni në sandboard, sajë me rërë,…

0 Komentet
Historia e Sandboarding - Egjiptianët duke skijuar në rërë në vitet 1939
Ski në rërë në Egjipt 1939. Autor i panjohur.

Historia dhe Origjina e Sandboarding

Sandboarding siç e njohim ne fitoi popullaritet në fillim të viteve 2000 dhe sot praktikohet gjerësisht në shumë vende në mbarë botën, por origjina e këtij sporti mund të datojë mijëra vjet më parë. Është e paqartë saktësisht se kush e shpiku i pari sandboarding, me disa që pretendonin se njerëzit në Egjiptin e Lashtë do të përdornin…

0 Komentet
Njeriu duke bërë ski në rërë
Ski në rërë. Foto me mirësjellje të Martin GH.

Ski në rërë: moda më e fundit e sporteve me rërë

Nëse sandboarding është disi i vendosur tashmë - ose të paktën, praktikuar gjerësisht - si sport, skijimi në rërë mund të bëhet fare mirë gjëja tjetër e madhe pasi skiatorët olimpikë suedezë Jesper Tjäder dhe Emma Dahlström filmuan veten me një GoPro teksa bënin ski në Cerro Blanco., Duna më e lartë e rërës në Peru. Në…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar