Sandboarding dhe aventurat e dunave të shkretëtirës në Amerikën e Jugut.

168 Gjeoglyfe të reja të Nazca-s zbulohen në shkretëtirën peruane

Sondazhet me dron dhe imazhet ajrore kanë identifikuar një grup të ri të 168 gjeoglifet në sitin e trashëgimisë botërore të Nazca Lines në shkretëtirën peruane, falë një përpjekjeje të përbashkët midis arkeologëve vendas dhe kërkimeve në Universitetin Yamagata në Japoni. Vizatime të vijave të thjeshta, modele gjeometrike, dhe kafshë të tilla si…

0 Komentet

Çfarë është një shkretëtirë bregdetare?

Shkretëtirat bregdetare janë shkretëtira të vendosura në zonat bregdetare, përgjithësisht në skajet perëndimore të kontinenteve pranë tropikëve. Shkretëtirat bregdetare karakterizohen nga nivele të ulëta të reshjeve, shkalla e lartë e avullimit, dhe bimësi të rrallë. Erërat jashtë bregut fryjnë në orientim lindor dhe pengojnë që lagështia të lëvizë në…

0 Komentet
Sandboarding në Lomas de Solymar - Qyteti bregdetar, Uruguai.
Sandboarding në Lomas de Solymar - Qyteti bregdetar, Uruguai. Foto me mirësjellje të Germantito.

Sandboarding në Uruguaj

Ka shumë mundësi për tifozët e sandboarding në Uruguaj, të vendosura kryesisht rreth bregdetit. Dunat më të mira janë të vendosura në Rocha afër Kepit Polonio, edhe pse ka shumë duna plazhi më të vogla që mund t'i goditni pranë qyteteve të mëdha në Canelones dhe Maldonado. Montevideo nuk ka shumë…

0 Komentet

Sandboarding në Ekuador

Shkretëtira e Palmirës (shkretëtira e palmirës) është një peizazh unik me rërë në mes të Andeve Ekuadoriane, dhe i vetmi vend ku mund të praktikoni sandboarding në dunat e tij të mëdha, megjithëse mjaft të vogla. Kjo shkretëtirë shumë e vogël është një perlë e fshehur ende relativisht e pazbuluar edhe nga vendasit. Kohët e fundit…

0 Komentet

Sandboarding në Bolivi

Bolivia është një nga vendet më të gjelbra dhe parajsë tropikale të Amerikës së Jugut, por ende është një destinacion i mrekullueshëm për sandboarding. Edhe pse nuk ka ndonjë shkretëtirë të vërtetë, Lomas de Arena ("kodra me rërë") pranë Santa Cruz janë një destinacion shumë i njohur turistik ku ky aktivitet mund…

0 Komentet
Sandboard në Cerro Dragon
Sandboarding në Cerro Dragon, Iquique, Kili. Foto me mirësjellje të Cristian Calcagno

Sandboarding in Iquique’s Dragon Hill

Iquique is a vibrant coastal city in northern Chile, and a treasure trove of adventure and natural beauty. Strategically located between the Pacific Ocean and the Atacama Desert, this city offers a unique blend of urban charm and natural wonders. One of the city’s most remarkable features is the Cerro…

0 Komentet
Vullkan Surfing në vullkanin Pacaya, Getemala
Vullkanik në vullkanin Pacaya, Guatemala

Surfing në vullkan: Sandboarding në vullkanin Pacaya në Guatemalë

Guetamala është një destinacion më pak i njohur për hipjen në vullkan në Amerikën Qendrore, often overshadowed by its neighbour Nicaragua. Shpatet e vullkanit Pacaya janë bërë në fakt të përshtatshme vetëm për rërë pas shpërthimeve të fundit, e fundit prej të cilave u raportua në 2021. Sot, there are plenty of hiking tours that…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar