Përditësimi i fundit në tetor 18, 2023

Ngritja e biçikletës tuaj jashtë rrugës në kushtet më të vështira mjedisore mund të dëmtojë rrotat tuaja.

Biçikleta në shkretëtirë bën thirrje për një palë të guximshëm, goma të qëndrueshme që mund t'i rezistojë disa veprimeve të vrazhda duke mbajtur tërheqje të qëndrueshme.

Gomat janë ndoshta aseti më i rëndësishëm i juaj biçikletë e dheut në shkretëtirë, ato ju ndihmojnë të vendosni energji në tokë dhe nëpër lloje të ndryshme terrenesh, prandaj sigurohuni që të zgjidhni çiftin që i përshtatet më mirë nevojave tuaja si kalorës në shkretëtirë.

Si pjesë e Programit Associate të Amazon, ne fitojmë nga blerjet kualifikuese.

Gomat më të mira të garave në shkretëtirë
Gomat e garave për biçikleta të pista në shkretëtirë

Gomat më të mira të biçikletave të pista për dunat e rërës


Maxxis Maxxcross Desert IT

KENDA Parker DT K772

Pirelli Scorpion MX Soft 410

Maxxis Maxxcross Desert IT

Top për jetëgjatësi

Me një përbërje të krijuar posaçërisht që redukton copëtimin dhe prerjen në kushte të vështira ose të shkretëtirës, Maxxcross Desert IT është një gomë e jashtëzakonshme për ngasje në shkretëtirë.

Markë: Maxxis

Vlerësimi i shpejtësisë: M

Desert riding requires a tyre capable of withstanding high speeds and extreme weather, dhe Maxxcross Desert IT është në krye të detyrës.

Maxxcross Desert IT ka një përbërje të projektuar posaçërisht që përmirëson jetëgjatësinë në mjedise të ashpra ose të shkretëtirës duke minimizuar copëtimin dhe prerjen. Dizajni i tij bazohet në modelin e famshëm Maxxcross IT të shkelës.

+ Jetëgjatësi e madhe

– Humb tërheqjen pasi konsumohet


KENDA Parker DT K772

Top për gara në shtigje

Kjo është një gomë e shkëlqyer për biçikletën e papastër që do t'ju zgjasë për një kohë të gjatë. Kenda Parker DT është ideale për çdo mjedis, pasi mund të përballojë edhe terrenin dhe kushtet më të vështira. Në shkretëtirë dhe kudo tjetër, ju mund të hipni me shpejtësi të lartë me këto.

Markë: Kenda

Vlerësimi i shpejtësisë: M

Kjo është një e shkëlqyer, goma e gjate me nje cmim te shkelqyer. Kenda Parker DT janë të shkëlqyera për çdo lloj ambienti, ata mund të trajtojnë çdo gjë që ju hidhni mbi ta, duke përfshirë shkëmbinjtë, rrënjët, baltë, dhe çantë.... ju mund t'i hipni kudo që dëshironi. Rekomandohet për vrapim në shkretëtirë me shpejtësi të lartë dhe të vështirë / terrene shkëmbore.

+ Mirë, tërheqje e qëndrueshme

– Disi e rëndë


Pirelli Scorpion MX Soft 410

Top për të hipur mbi dunat e rërës

Këto goma duken dhe funksionojnë në mënyrë fantastike edhe në kushtet më me baltë. Pirelli Scorpion MX Soft 410 është një gomë e profilit të ulët për biçikletë shkretëtirë, e cila shquhet për rërën e butë dhe është ideale për ngasjen në duna rëre.

Markë: Pirelli

Vlerësimi i shpejtësisë: M

Edhe në mjediset më me baltë, këto goma duken dhe performojnë në mënyrë fantastike. Pirelli Scorpion MX Soft 410 është një gomë e lehtë që shkëlqen në rërë të butë dhe është veçanërisht e përshtatshme për të hipur në duna rëre.

+ E shkëlqyeshme për rërë të butë dhe baltë

– Më pak elastike


Rriqet më të mira për kalërim në shkretëtirë


DID Dirtstar ST-X
Excel GEK422 Takasago Black 19" x 2,15" 36h Rim
Rims Excel Takasago
Excel A60


18"dhe 19" rims gomave ofrojnë Udhëtimet më të mira dhe mbrojtja e sheshtë në shkretëtirë, duke ofruar si forcë ashtu edhe peshë.

Rrima Excel A-60 konsiderohen si më të fortët, buzët më të rënda atje, të cilat mund të ndihmojnë për terrenet më sfiduese në shkretëtirën e shkretëtirës.

Rims Excel Takasago në përgjithësi janë me cilësi shumë të lartë dhe ofrojnë disa nga teknologjitë më të mira jashtë rrugës për gara. Të DID Dirtstar ST-X është një tjetër alternativë e shkëlqyer.

Çfarë presioni të gomave të përdorni në shkretëtirë?

Nuk ka presion më të mirë të gomave për të hipur në shkretëtirën e lartë. E vetmja gjë që mund të bëni është të testoni psi të ndryshme dhe të shihni se cila funksionon më mirë për ju.

Në varësi të stilit tuaj të ngasjes, ju mund të preferoni të ulët (8-12psi) ose e lartë (12-17psi) presioni.


Zinxhirët më të mirë për dunat e rërës

Zinxhiri më i mirë i biçikletave të pista për dunat e rërës - Regina Gold-X
Regina Gold-X
Zinxhiri më i mirë i biçikletave të pista për dunat e rërës - Regina Gold-Z
Regina Gold-Z
Zinxhiri më i mirë i biçikletave të pista për dunat e rërës - Unaza X EK MVXZ
Unaza X EK MVXZ

Biçikletat më të mira të pista për shkretëtirën

Yamaha YZ250
Yamaha YZ250
Foto: Shiubërës47
Ky imazh ka një atribut bosh alt; emri i skedarit është image-7.jpeg
KTM 300 XC-W
Foto: Cdw1952
Ky imazh ka një atribut bosh alt; emri i skedarit është image-6.jpeg
Honda CR250
Foto: Rainmaker47
Ky imazh ka një atribut bosh alt; emri i skedarit është image-4-1024x768.jpegYamaha YZ450F
Foto: Peprovira

KTM 450 XC-W
Foto: M I K E M O R R I S
Ky imazh ka një atribut bosh alt; emri i skedarit është image-2-1024x861.jpeg
Honda CRF450X
Foto: Dbratland

Sportet me rërë


Sandboarding
Rërë sajë
Imbarkimi në vullkan
Ski në shkretëtirë
Ski në rërë
Sand Kiting

Gara në shkretëtirë
Dune Bashing
Hiking në shkretëtirë & Kampingu
Udhëtim në shkretëtirë
Kamping në shkretëtirë
Vrapim në shkretëtirë

Lini një Përgjigje