Përditësimi i fundit në dhjetor 17, 2023

Franca është shtëpia e duna më e lartë e rërës në Evropë - Duna e Pilatit – kështu që nuk është çudi që bën një nga destinacionet më të mira të sandboarding në kontinent.

Ka gjithashtu shumë pika të tjera të sandboarding në të gjithë vendin, posaçërisht në Bregu i opalit, shumë faleminderit për përdoruesit brigadier i cili i vuri në dukje në tonë Forum.

Sandboarding në Dune du Pilat

Sandboarding në Francë: Duna e Pilatit
Sandboarding në Dune du Pilat, Franca. Foto me mirësjellje të Jack Soley.

Duna e Pilatit (i njohur edhe si Dune Pyla) është duna më e lartë në Evropë, me një lartësi të ndryshueshme që varion ndërmjet 100 dhe 120 metra për shkak të rërës së saj të zhvendosur.

Duna është një destinacion popullor turistik ndodhet në rajonin francez të Akuitania e Re që ofron pamje panoramike të pabesueshme: nga njëra anë përballë detit, tjetra përballet me një pyll me pisha.

Ngjitja në dunë është pa probleme falë pranisë së shkallëve.


Sandboarding

Ndërsa Dune du Pilat shpesh reklamohet si kryeqyteti evropian i sandboarding, ka disa polemika lidhur me atë nëse sportet me konvikt lejohen në të vërtetë në vend.

Një rregull i pashkruar është që shfletoni vetëm poshtë shpatit përballë plazhit, dhe jo ajo përballë pyllit me pisha (për të mos prishur bimësinë).


Arritja atje

Duna ndodhet brenda provincës së Libri La Teste-Du, dhe jo shumë larg nga qyteti i Arkakon.

Me makinë

Mënyra më e mirë për të arritur në dunë është me makinë, të cilin mund ta merrni me qira nga aeroporti i Bordo:

  • A63 -> Bayonne ose A63 -> Bordo
  • A660 -> Arkakon
  • N250 -> Në Teste de Buch
  • D259 -> Duna e Pilatit

Me tren / autobus

Në mënyrë alternative, ju mund të hipni a tren nga Bordeaux në Arcachon dhe prej andej autobusi Stacioni Arcachon-Dune du Pilat (Autobus 1).


General information

Orari i hapjes

Faqja është e aksesueshme 24/7 dhe hyrja në dunë është falas gjatë gjithë vitit. Zona e parkimit në dunë është e hapur nga 5 e mëngjesit deri në 2 të mëngjesit, dhe ka një tarifë prej 50 € për ta përdorur atë jashtë këtyre orarit.

Çmimi & Parkim

Qasja në sit është pa pagesë por ju do të duhet të paguani tarifat e parkimit të makinave.

Parkimi kryesor ndodhet afër hyrjes kryesore të dunës me shkallët, tarifa është 4 € për 2 orë ose 6 € për 4 orë (falas nëse qëndroni më pak se 30 minuta – që nuk mjafton për të vizituar dunën). Parkimi është gjysmë çmimi gjatë sezonit të ulët në dimër.

Koha më e mirë për të vizituar

stinët më të mira për të vizituar dunën janë fundi i pranverës (Prill deri në Qershor) dhe në fillim të vjeshtës (shtator deri në nëntor).

Nga korriku deri në gusht është sezoni i lartë dhe do të gjeni shumë vizitorë dhe trafik, plus ka tendencë të bëhet paksa shumë e nxehtë, kurse dimri (Dhjetor deri në Shkurt) është sezoni i ulët, por moti mund të jetë me erë.

Për sandboarding, është më mirë të goditi dunën në mëngjes ose pasdite vonë gjatë muajve të verës për të shmangur turmat dhe nxehtësinë.


Udhëtime të rekomanduara


Sandboarding në Somme

Plazhi Fort-Mahon-Plage – Fort-Mahon-Plage

Fort-Mahon-Plage Beach is located in the Somme department of France. It’s a popular sandboarding destination.

When you are on the beach facing the town with the sea at your back, ecni njëqind metra në të majtë.


Pikëpamja në fund të shtegut të detit - Saint-Quentin-en-Tourmont

This sandboarding location is at the end of the “Sentier du bout du monde”.

It’s a part of a large and beautiful hiking trail in Marquenterre, in the heart of a wild landscape between the dunes, pines, and the sea.

The trail is not easy, por 4 kilometers of walking are worth it for the wild nature, bird songs, dritë, ngjyrat, dhe, at the end of the path, the sound of waves that draws you to an immense and wild beach.


Sandboarding në Pas de Calais

Dunat e Slack - Wimereux

The Dunes de la Slack are located in Wimereux, Pas de Calais. This area is a special conservation area by the National Cultural Heritage Inventory.

Salt pannes and pools, a pine forest, and a beach coexist in perfect harmony. The dunes owe their name to the Slack, a 22-kilometer long coastal river.


Dunat e Berck – Berck

The Dunes de Berck are located in Berck, Pas de Calais. Protected by the Conservatoire du Littoral, the dunes cover an area of 304 hectares and offer a variety of fauna and flora typical of coastal areas.

Kur parkohet në jug të qytetit, ecni përgjatë bregut të detit dhe do të gjeni parajsën tuaj. Në breg të detit midis Berck në jug deri në Stella Plage në veri, there are dunes everywhere.


Foto Galeria: Sandboarding Opal Coast

Ne marrim një tarifë kur ju merrni një kuotë nga Nomadët e Botës duke përdorur këtë lidhje. Ne nuk përfaqësojmë Nomadët e Botës. Ky nuk është një rekomandim për të blerë sigurim udhëtimi. Aktivitetet e mbuluara mund të ndryshojnë në bazë të destinacionit dhe vendit tuaj të banimit.


Harta e Evropës Sandboarding

Lini një Përgjigje