Përditësimi i fundit në janar 17, 2024

Atje, rajoni indian i Rajasthanit ka shumë për të ofruar për sa i përket aventurave me sandboard dhe shkretëtirës.

Udhëtarët në Indi mund të fillojnë udhëtimin e tyre nga qyteti historik i Jaisalmer, ndodhet në zemër të shkretëtirës Rajasthan.

Barmer, Jodhpur, dhe Bikaner janë destinacione të tjera të zakonshme në shkretëtirë. Fshati Sam, Fshati Khuri, Ludharwa, Kanoi dhe Kuldhara janë vendet kryesore ku mund të gjeni dunat e rërës.

Rajasthani është i njohur ndërkombëtarisht për tempujt e tij madhështorë, kalatë, pallate dhe kulturë e traditë të pasur.

Por është gjithashtu i famshëm për dunat e mrekullueshme të rërës në hapësirat e mëdha të Shkretëtirës së Madhe Indiane të quajtur Shkretëtira Thar.

Një nga karakteristikat më të veçanta të Rajasthan janë të saj valëzime dhe duna rëre.

Udhëtarët nga e gjithë bota vizitojnë Rajasthan për të përjetuar emocionet e sandboarding, përplasje dune, dhe hipur në deve.

Dunat e rërës Sam, Jaisalmer, Indi
Dunat e rërës Sam, Rajasthan, Indi. Foto nga Roshanrajverma.

Dërrasat e sandboarding dhe sajë mund të jenë të vështira për t'u gjetur në Indi, por ka shumë hotele dhe vendpushime të vendosura në shkretëtirën Rajasthan që ofrojnë turne me sandboard si pjesë e paketës së tyre të përvojës në shkretëtirë:

Pranë Jodhpur


Pranë Jaisalmer

  • Kampi i shkretëtirës Damodra – ndodhet në shkretëtirën Thar, rreth 30 km larg nga Jaisalmer.
  • OYO 23488 Stay Inn Resort – ndodhet pranë dunave të rërës Sam, Dunat Bigi Sand dhe Parku Kombëtar i Shkretëtirës.
  • Resorti Rawla – ofron kasolle dhe tenda sugjestive në shkretëtirën pranë Jaisalmerit. Dunat e rërës Sam janë vetëm një distancë e shkurtër në këmbë.

About the Thar Desert

The Thar Desert, also known as the Great Indian Desert, is an arid region located in the north-western part of the Indian subcontinent.

Ajo mbulon një sipërfaqe prej 200,000 km² (77,000 mi katrore) and is the world’s 18th-largest desert, and the world’s 9th-largest hot subtropical desert.

The desert spans across the Indian states of Rajasthan, Gujarat, Punjab, and Haryana, with more than 60% of it lying in Rajasthan.

The Thar Desert is bordered by the irrigated Indus River plain to the west, the Punjab Plain to the north and northeast, the Aravali Range to the southeast, and the Rann of Kachchh to the south.

It is known for its rolling sand hills and unique ecosystem. The most recent paleontological discovery from the Thar Desert pertains to a herbivorous dinosaur group known as dicraeosaurids, dating back to 167 million years ago.


Ne marrim një tarifë kur ju merrni një kuotë nga Nomadët e Botës duke përdorur këtë lidhje. Ne nuk përfaqësojmë Nomadët e Botës. Ky nuk është një rekomandim për të blerë sigurim udhëtimi. Aktivitetet e mbuluara mund të ndryshojnë në bazë të destinacionit dhe vendit tuaj të banimit.


Sandboarding në Azi


Lini një Përgjigje