Përditësimi i fundit në shtator 3, 2023

Sahara e vogël është një sistem dune ndodhet në ishullin Kangur, në shtetin australian tëAustralia e Jugut dhe një pjesë eGjiri Vivonne area. It consists of a naturally occurring sand dune system roughly covering two square kilometres që i ngjan një shkretëtirë, prandaj emri "Sahara e vogël".

Dunat ndryshojnë në madhësi me shumë duna të vogla dhe duna më e lartë është afërsisht 70 metra mbi nivelin e detit. Sahara e Vogël është një nga pikat e pakta të sandboarding në afërsi të Adelaide.

Sahara e vogël është një nga njëzet tiparet gjeologjike në ishullin Kangur që janë renditur si monument gjeologjik nga Shoqëria Gjeologjike e Australisë..

Si pjesë e programeve të rrjetit partner të Amazon Associate dhe eBay, ne fitojmë nga blerjet kualifikuese.

Sandboarding në Qendrën e Aventurave të Saharasë së Vogël në ishullin Kangur (Gjiri Vivionne, Australia)
Sandboarding në Little Sahara Adventure Center. Foto me mirësjellje të Christian Wittmann.

Sandboarding në Little Sahara Adventure Center

Sandboarding dhe rrëshqitje me rërë janë dy atraksionet kryesore të parkut dhe një domosdoshmëri nëse vizitoni ishullin.

Ti mundesh merrni me qira një rrëshqitëse rëre në internet paraprakisht me çmimin prej 47 dollarë Australianë për 2 orë. Në mënyrë alternative, vizitorët gjithashtu mund të marrin me qira një dërrasë rëre ose rrëshqitëse nga disa tregtarë lokalë të vendosur në qendër të qytetit të Gjirit Vivonne.

Aktivitete tjera

Ti mundesh marrë me qira një biçikletë dune buggy ose elektrike dhe poshtër ("Biçikletë e trashë") për të hipur nëpër duna dhe eksploroni parkun. Udhëtimet në këmbë në Ishujt Kangur janë gjithashtu të njohura dhe ju lejojnë të dalloni kafshët e egra lokale, veçanërisht koalat.

Si të shkoni në ishullin Kangur

nga ajri

Ishulli Kangur është lehtësisht i arritshëm nga Adelaide, Kryeqyteti i Australisë Jugore. Nga ajri është vetëm një fluturim 30 minuta nga Aeroporti i Adelaide.

me makinë ose traget

SeaLink Kangur Island ka katër nisje për në Ishulli kangur nga Kepi Jervis çdo ditë me shërbime shtesë gjatë orëve të pikut. Është një traget pasagjerësh dhe automjetesh që ju lejon të sillni makinën tuaj për të vozitur në ishull. Çdo udhëtim me traget zgjat rreth 45 minuta.

Shqyrtime

[ID e grupit =”5572″]

Dunat e vogla të rërës së Saharasë - Ishulli kangur, Australia
Shkretëtira e vogël e Saharasë. Foto me mirësjellje të Deborah Pickett.

Sandboards për shitje në Australi


Harta e Australisë Sandboarding


Lini një Përgjigje