Përditësimi i fundit në shtator 4, 2023

Imbarkimi me rërë, udhëtim me sajë dhe ski janë të gjitha emocionuese, aktivitete të mbushura me veprime që do ta bëjë çdo udhëtim në shkretëtirë të paharrueshëm. Por, si me çdo sport ekstrem, mund të ndodhin aksidente, dhe sigurimi juaj i udhëtimit mund të mos mbulojë këto aktivitete të veçanta në paketën e tyre.

Nëse keni ndërmend të shkoni sandboarding, sajë me rërë, ski në rërë apo edhe imbarkimi në vullkan – sigurohuni që keni me vete llojin e duhur të sigurimit.

Pse keni nevojë për sigurim për sandboarding
Bie nga një dërrasë rëre. Foto me mirësjellje të Leeo123

Si të zgjidhni një sigurim sporti me rërë

Lloji i sigurimit që do t'ju nevojitet varet nga një kombinim faktorësh, të tilla si:

 • Ku jeni banor (dmth. ku jeton, punoni dhe paguani taksat)
 • Ku po udhëtoni
 • Çfarë lloj aktivitetesh do të praktikoni

Shumica sigurimet e udhëtimit nuk mbulojnë sportet e aksionit, por shpesh do t'ju lejojë të blini një mbulim sportiv ekstra aksion.

Thënë kështu – çfarë lloj sportesh veprimi përfshihen në një mbulim të tillë, dhe nëse kompania e njeh fare sandboarding si sport, është diçka për të cilën duhet të siguroheni.

Sandboarding, udhëtimi me sajë me rërë dhe hipja në vullkan mund të mbulohen gjithashtu nën termin ombrellë "sandboarding" (dmth. duke surfuar në një dunë rëre me një dërrasë), por kjo mund të mos zbatohet për "ski në rërë"dhe "kiting rërë” të cilat përdorin ski në vend të tyre.

Kështu që sigurohuni të dini saktësisht se çfarë lloj pajisje do të përdorni dhe kontrolloni me ofruesin tuaj të sigurimit që ata do t'ju mbulojnë në përputhje me rrethanat.

Aktivitete tjera, të tilla si jashtë rrugës, hipur në duna, ecja me biçikletë dhe ecja e përgjithshme në shkretëtirë duhet gjithashtu të mbulohen në mënyrë ideale pasi ato shpesh kombinohen me bordin e rërës.

Sandboarding në mbarë botën & Sigurim për Ski në Rërë

Nëse jeni duke kërkuar për mbulim sigurimi për sportet me rërë dhe aktivitete të tjera aventureske, rekomandohet të kërkoni për ofrues sigurimesh që ofrojnë plane të përshtatura për kërkuesit e aventurës nga e gjithë bota.

Kërkoni paketa sigurimesh që përfshijnë mbulim për një gamë të gjerë aktivitetesh, të tilla si Nomadët e Botës, dhe sigurohuni që të merrni një ofertë për të kontrolluar nëse mbulimi i tyre është i përshtatshëm për udhëtimet tuaja në shkretëtirë ose ndonjë aventurë tjetër që keni në mendje, të tilla si:

 • Sandboarding
 • Ski në rërë
 • Imbarkimi i poshtër (imbarkimi në vullkan)
 • Dune buggy
 • BMX jashtë rrugës
 • Motoçikleta jashtë rrugës
 • Biçikleta malore
 • Hipur në deve / trekking
 • Kampingu (deri në 19,685 këmbë/6000 metra)
 • Orientimi

Ne marrim një tarifë kur ju merrni një kuotë nga Nomadët e Botës duke përdorur këtë lidhje. Ne nuk përfaqësojmë Nomadët e Botës. Ky nuk është një rekomandim për të blerë sigurim udhëtimi. Aktivitetet e mbuluara mund të ndryshojnë në bazë të destinacionit dhe vendit tuaj të banimit.

Lini një Përgjigje