Njihuni me Dunën e Madhe të Rërës së Kuqe në shkretëtirën Simpson të Australisë

I njohur më parë si "Nappanerica", duna e rërës Big Red është duna më e madhe dhe më e famshme në shkretëtirën Simpson të Queensland, ndodhet 33 km në perëndim të Birdsville. Big Red është një vend vërtet unik dhe spektakolar, and is a must-visit destination for anyone interested in the Australian Outback. The area is a place of…

0 Komentet

Hiking në shkretëtirë: Marsh, Veshje dhe Informacion

Ecja në shkretëtirë është një nga më sfidueset, megjithatë përvoja të dobishme që mund të keni, dhe të cilën secili duhet ta përjetojë të paktën një herë në jetë. Në fakt, një udhëtim hiking në shkretëtirë paraqet shumë sfida logjistike dhe organizative në lidhje me hidratimin, mbrojtje nga rrezet e diellit, dhe përballja me ndryshimet ekstreme të temperaturës…

0 Komentet

Syze dielli për shkretëtirën: mbrojtja më e mirë e syve për kushtet e shkretëtirës

Ekziston një efekt anësor pak i njohur i kalimit të kohës nën diellin e nxehtë të shkretëtirës: mund t'ju djegë sytë nga dielli. po, krejt fjalë për fjalë. Njerëzit që jetojnë në shkretëtirë shpesh përjetojnë këtë fenomen të njohur si "fotokeratiti", që është një dëmtim gradual dhe afatgjatë i kornesë së syve tuaj. This type…

0 Komentet

Udhëzues udhëtimi në shkretëtirën Sonoran

Ndërsa udhëtoni nëpër Shtetet e Bashkuara, një nga vendet më piktoreske që mund të vizitoni është shkretëtira e mrekullueshme Sonoran, shkretëtira më e madhe e nxehtë në vend, që shtrihet përgjatë Kalifornisë, Arizona dhe kufiri me Meksikën. Shkretëtira Sonora është një destinacion magjepsës i shkretëtirës për të zbuluar peizazhe mahnitëse,…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar