Vullkan Surfing në vullkanin Pacaya, Getemala
Vullkanik në vullkanin Pacaya, Guatemala

Surfing në vullkan: Sandboarding në vullkanin Pacaya në Guatemalë

Guetamala është një destinacion më pak i njohur për hipjen në vullkan në Amerikën Qendrore. Shpatet e vullkanit Pacaya janë bërë në fakt të përshtatshme vetëm për rërë pas shpërthimeve të fundit, e fundit prej të cilave u raportua në 2021. Sot, ka shumë turne hiking që do t'ju çojnë në krye…

0 Komentet
Konvikti i vullkanit
Vullkani Cerro Negro, Nikaragua. Foto me mirësjellje të Ben Turnbull

Konvikti i vullkanit: ku dhe si të shfletoni në vullkanet aktive

Konvikti i vullkanit (gjithashtu Vullkan Surfing, ose Lavaboarding) është një sport ekstrem i kryer duke rrëshqitur në shpatet e vullkanit nga një shpërthim i fundit. Është një aktivitet i ngjashëm me sandboarding, por me një kthesë: praktikohet në vullkanet aktive në të cilat një shpërthim i fundit ka krijuar një dunë hiri dhe është ngurtësuar…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar