Ku të gjeni dunat e rërës në Teksas: Një udhëzues për fushat më të njohura të dunave të shtetit

Shteti i Teksasit është shtëpia e një shumëllojshmërie dunash rëre, nga dunat e larta të Parkut Shtetëror Monahans Sandhills deri te dunat e izoluara të Dunave të Pellgut të Kripës. Këto duna ofrojnë një sërë aktivitetesh për vizitorët, duke përfshirë sandboarding, shëtitje, kampingu, dhe shikimi i yjeve.

0 Komentet

Udhëzues Galveston Beachcombing: Si të gjeni guackat më të mira, Dollarë rërë, dhe Fosilet

Galveston është një destinacion i përsosur për krehje në plazh, pasi ofron një shumëllojshmëri plazhesh dhe thesaresh për t'u zbuluar. Nëse jeni duke kërkuar për guaska deti, dollarë rërë, dhëmbët e peshkaqenit, apo fosile të tjera, mund t'i gjeni në plazhet e Galveston, sidomos pas një stuhie, një front i ftohtë, ose një baticë e lartë.

0 Komentet

Të 10 Shumica e shteteve të shkretëtirës në SHBA

Nevada është shteti më i shkretë në SHBA, me mbi 75% të sipërfaqes së saj të tokës së mbuluar në shkretëtirë. Kjo e bën Nevadën shtëpinë e disa prej peizazheve më ikonike të shkretëtirës në vend, duke përfshirë Parkun Kombëtar të Luginës së Vdekjes dhe Parkun Kombëtar të Pellgut të Madh. Shtetet e tjera me shumë tokë të shkretëtirës përfshijnë Arizonën, Kaliforni, Juta, dhe New Mexico.

0 Komentet
Monahans Sandhills Sand Surfing
Sandboarding në Monahans Sand Dunes, Teksas. Foto me mirësjellje të Josh Spencer.

Surfing në rërë dhe sajë në Teksas

Ju mund të dërrasoni me sandale në Teksas në dunat e vendosura në skajin lindor të shkretëtirës Chihuahuan, shkretëtira më e madhe dhe më emocionuese në Amerikën e Veriut, që shtrihet midis SHBA-së dhe Meksikës. Parku Shtetëror i Monahans Sandhills është shtëpia e një zone me duna rekreative ku lundrohen me sandboard, sajë me rërë dhe…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar