Sandboarding dhe aventurat e dunave të shkretëtirës në Qendrore, Jug-Lindje, dhe Azinë Lindore.

Sandboarding në Mongoli

Mongolia është shtëpia e shkretëtirës së Gobit, një nga shkretëtirat më mahnitëse në botë, e cila është edhe atraksioni kryesor që josh turistët dhe udhëtarët aventurë në vend. Megjithatë është një shkretëtirë e ftohtë e cila nuk ka shumë rërë, por ka disa përjashtime.…

0 Komentet

Shkretëtira Shkëmbore ose Hamada: karakteristikat dhe informacionet

Peizazhi i shkretëtirës mund të marrë aspekte të ndryshme në varësi të proceseve mbizotëruese të erozionit dhe depozitimit. Shkretëtirat shkëmbore, quhet edhe hamada, përbëhet nga hapësira të mëdha shkëmbinjsh që era i ka zhveshur nga të gjitha mbeturinat e prodhuara nga degradimi meteorik; shkretëtira me guralecë, i quajtur serir ose reg, rrjedhin nga depozitimet e lashta aluviale…

1 Komentoni

Sandboarding në Jemen

I famshëm për bimësinë e tij unike dhe jetën e egër, shumë prej të cilave nuk mund të gjenden askund tjetër në planet, Ishulli Socotra është një vend unik në Tokë, i njohur si perla e Jemenit dhe e gjithë rajonit arab Ras Erissel, kepi lindor i ishullit, është gjithashtu shtëpi e qumështit…

0 Komentet
Sandboarding në Wahiba Sands, Omani.
Sandboarding në Wahiba Sands, Omani. Foto nga Andries Oudshoorn.

Sandboarding në Oman

Omani është një vend autentik dhe i mrekullueshëm plot me vende interesante për t'u vizituar, dhe sandboarding mund të praktikohet në dunat magjike të shkretëtirës Omani. Zona e njohur si Wahiba Sands ose Sharqiya Sands, ndodhet në shkretëtirën e rërës Lindore, është si një oqean dunash të rregullta që duken…

0 Komentet

Sandboarding në Kinë

Sandboarding (sandboarding) po rritet në popullaritet në Kinë, ku nganjëherë referohet si "patinazh në rërë"(ski në rërë). Vitet e fundit ka pasur një bum ambientesh kushtuar këtij sporti në të gjithë vendin, veçanërisht në zonat e shkretëtirës, por edhe disa plazhe buzë detit. Ju mund të hipni në dunat e…

0 Komentet

Sandboarding në Indonezi

Indonezia është një destinacion i mrekullueshëm për surfing në rërë, e cila mund të praktikohet në kodrën masive të rërës Gumuk Pasir Parangkusumo pranë qytetit të Yogyakarta në ishullin kryesor të Java. Dunat e rërës Parangkusumo janë një atraksion turistik shumë i njohur dhe lehtësisht i arritshëm, sepse ato janë i vetmi vend në…

0 Komentet
Sandboarding në Saudi Sands
Saudi Sands Sandboarding. Rafsworldtravel.

Sandboarding në Arabinë Saudite

Me dunat e saj të arta dhe detin e gjerë me rërë, Shkretëtira e Riadit në Arabinë Saudite është një nga destinacionet më të bukura të sandboarding në botë, dhe një nga ato gjëra që duhet përjetuar të paktën një herë në jetë. Ka shumë mundësi për turne në shkretëtirë nga kryeqyteti i cili…

0 Komentet
Dunat e Paqes - Ilocos, Filipinet
Dunat e rërës La Paz, Ilocos Norte. Foto me mirësjellje të Ricky Artigas.

Sandboarding në Filipine

Ju mund të rërës në Rajonin Ilocos në veri të Filipineve, konkretisht në provincën Ilocos Norte. Ka shumë sisteme dune rëre afër kryeqytetit të provincës, Qyteti Laoag. Shijoni një pamje spektakolare të perëndimit të diellit nga dunat e rërës La Paz pas një dite me rërë…

0 Komentet

Fundi i përmbajtjes

Nuk ka më faqe për të ngarkuar